Wat kan u doen aan diarree?

Algemene maatregelen

Drink in elk geval voldoende mineraalrijke vloeistoffen, zoals water, thee, frisdrank, ontvette bouillon.

Bij diarree is er vaak minder eetlust. Er blijkt echter geen reden te zijn om te vasten of te diëten, zoals vroeger vaak werd aanbevolen. Integendeel, hoe sneller u opnieuw gewone, gezonde voeding tot u neemt, hoe sneller u herstelt. Voeding maakt daarbij de nodige bouwstenen en energie aan voor het lichaam.

Dus, zodra u trek hebt, kan u weer eten. Ook bij kinderen beveelt de Wereldgezondheidsorganisatie aan zo snel mogelijk de normale flesvoeding of borstvoeding te hervatten.

Welke geneesmiddelen kunt u tegen diarree gebruiken?

Er zijn verschillende geneesmiddelen tegen diarree beschikbaar . Een goed middel tegen diarree vermindert de overmatige activiteit van de darmen en verbetert de vochtopname, waardoor de ontlasting opnieuw normaal wordt.

IMODIUM® Instant (loperamide hydrochloride)is een geschikt middel om de symptomen van diarree goed te behandelen. Het verlost u snel van uw diarree en zorgt ervoor dat u minder water en voedingsstoffen verliest, zodat u niet verzwakt. De symptomen van diarree snel en goed te behandelen is aangewezen om de darmen weer normaal te laten functioneren en het herstelproces snel weer op gang te laten komen.

IMODIUM® Duo (loperamide + simethicone) is een geschikte oplossing om de symptomen te behandelen van diarree die gepaard gaat met pijnlijke krampen, opgeblazen gevoel en flatulentie. Door zijn unieke samenstelling verlicht Imodium Duo zowel de diarree als de krampen.